18
Jul
The Medik8 peeling tegen pigment vlekken en meer!

The Medik8 peeling tegen pigment vlekken en meer!

Ik kan me nog heel goed herinneren wanneer ik mijn eerste pigment vlekjes in me gezicht kreeg… Een jaar of 20 was ik en ging met mijn familie naar het mooie Ibiza. Ik was nog lekker Hollands wit en daar wilde ik natuurlijk zo snel mogelijk verandering in brengen!
Dus hup naar het strand en zonnen maar!!
Einde van de dag uiteraard even checken bij je bikini hoe bruin ik was geworden en je zag al verschil, lekker!!!
Die avond gingen we Ibiza stad in en stopte bij een yoghurt ijswinkel… Ik keek in de spiegel en er viel me een donker plekje op in het midden van mijn rechterwang. Het stoorde me eigenlijk direct, want mijn gezicht was nog vrij bleek en die plek was echt donker, niet mooi!
Ik had geen idee wat het was en bleef dus ook gewoon volop met me gezicht in de zon liggen. De plek werd tijdens deze vakantie wel iets groter maar ik werd ook bruiner dus het viel minder op en ik hoopte en dacht dat het wel weer weg zou gaan.

Maar dit was zeker niet het geval… Ik kwam er na een tijd achter dat het zeker niet weg zou gaan en dat het eigenlijk alleen maar erger en erger werd. Uiteindelijk zat mijn hele rechterwang vol met kleine pigment vlekken.

Zeker na een week vakantie waarin de zon lekker op me gezicht had geschenen werd het echt heel erg. En in plaats van me mooi te voelen na een zonvakantie, voelde in me toch wel onzeker. Ik kreeg bijvoorbeeld vaak de vraag wat ik in me gezicht had en ik vond het echt niet mooi.
Uiteindelijk ben ik er achtergekomen dat ik de pigmentvlekken kreeg van mijn spiraal (hormonen dus) en vooral als ik met mijn gezicht in de zon ging werd het erger.

‘Lekker zonnen zonder zorgen was er dus niet meer bij’

Echt heel vervelend want ik wilde dus niet meer met me gezicht in de zon en kon dus niet meer lekker bruin worden! Ik moest echt factor 50 smeren dan ging het wel goed, maar ja… Ik had dus altijd een spierwit gezicht met bruine vlekjes. Natuurlijk geen grote ramp, maar ik was wat jonger en vond dat toen wel echt vervelend, ik bedoel elke vrouw wil toch een mooie egaal huidje