19
Dec
Color Blocking DE trend 2022

Color blocking, oftewel het combineren van verschillende kleuren, is DE trend die we gaan zien aankomend spring summer seizoen. Na de vele beige tinten (waar wij nog steeds verliefd op zijn) komen nu ook de vele verschillende kleuren binnen in de winkel en webshop! Van jas tot broek en van trui, tas tot top: color block! Alles mag gekleurd en met elkaar gecombineerd worden.

color blocking fashion


Color blocking is een trendy design concept waarin effen kleuren worden gemengd om een ​​gewaagd statement te maken. Als je van felle kleuren houdt, is color blocking een eenvoudige manier om ze in je garderobe op te nemen. color blocking in zijn simpele vorm is het nemen van twee tot drie contrasterende kleuren en deze in dezelfde outfit plaatsen. Het kan overweldigend lijken om zoveel kleuren tegelijk te dragen en er rommelig uit te zien, maar stylisten geven er een prachtige draai aan.

Soorten color blocking

Er zullen de komende tijd meerdere trends in color blocking naar voren komen. De twee waar Boudoir by Sara zich vooral op gaat richten zijn ‘spelen met pastel’ en de lekkere ‘knal combi’s’ van de '70 en '80.

Avontuurlijke pastelkleuren

Pastelkleuren zijn mooi. Ze zijn zacht, ze zijn lief, ze zijn het perfecte palette voor de lente. Maar pastelkleuren mocht je niet avontuurlijk noemen... tot nu toe. Verwacht in 2022 meer color blocking ontwerpen die pastelkleuren een twist geven. Die draai kan ze combineren met geometrische vormen, lijnillustraties of ze weergeven in volledige, funky patronen die gaan voor een maximalistische ontwerpstijl.

color blocking pastel fashion  color blocking fashion pastel

 

 

 

 

 

 

 

 

Door pastels op onconventionele en creatieve manieren in color blocking te gebruiken, verdraaien ontwerpers verwachtingen om disharmonie of scherpte te creëren. Ze spelen met verzadiging om meer gedurfde pastelkleuren te creëren, of combineren ze met neonkleuren of ingewikkelde patronen. Het resultaat is het rustgevende gevoel van pastel, maar de meer levendige kleuren en patronen geven het energie. Ga bijvoorbeeld voor pastel wide leg pants.

Het is onverwacht, maar niet helemaal bizar. Het is zacht en toch funky. Het is een leuke manier om bekende kleuren opnieuw een bepaald gevoel te geven en tegelijkertijd grenzen te verleggen door iets opnieuw uit te vinden waarvan we dachten dat we het allemaal al wel kenden.

Retro kleurenschema's uit de '70 en '80

In elke verzameling van de color blocking trends van het komende jaar zijn er altijd een paar uitschieters. Dit is er eentje van. Terwijl de meeste ontwerpen, die andere 2022-kleurentrends omarmen, gaan voor kalmerende kleurenpaletten, zijn retro ontwerpen luid en overprikkelend. Maar als ze goed worden uitgevoerd, creëren ze iets dat super leuk en interessant is!

color blocking '70 '80  color blocking '80

 

 

 

 

 

 

 

 


Deze hyper verzadigde kleurcontrasten verleggen de grenzen van typische kleurencombinaties. Ze vragen niet alleen aandacht, ze concurreren er met elkaar om. Wat je krijgt is een visuele ervaring die leuk en boeiend is, en iets dat je niet snel zult vergeten. Ontwerpers geven ons onder andere items die kleurenpaletten gebruiken die rechtstreeks uit de jaren 70 en 80 komen. Dit zien we ook terug in festival outfits.

Waar te beginnen?

Je kunt color blocking dus op verschillende manieren toepassen. Hier een aantal opties die jou ultra trendy uit de hoek laten komen en die je onder andere met de geweldige huiscollectie van Boudoir by Sara bij elkaar kunt shoppen!

Kleurmenging

Het gaat bij color blocking op kleuren, duh! Dus hoe combineer je nu het beste, zonder dat het lijkt of je gewoon maar wat kleuren bij elkaar hebt gegooid?

1. Kies een paar kleuren waarvan je denkt dat ze goed bij elkaar passen.
Kijk naar een kleurenwiel als je niet zeker weet hoe je kleuren moet combineren. Kies kleuren die op het kleurenwiel dicht bij elkaar liggen, zoals oranje, rood en roze, of kleuren die precies tegenover elkaar liggen, zoals groen en oranje. Je kunt ook verschillende tinten van dezelfde kleur mixen en matchen in color blocking.

color blocking trend

2. Combineer een neutrale kleur met een opvallende tint voor subtiele color blocking.
Als het gebruik van veel felle kleuren niet jouw stijl is, probeer dan een gewaagde tint te kiezen en deze te combineren met neutrale kleuren. Hierdoor valt de gedurfde kleur op zonder overweldigend te zijn. Je zou bijvoorbeeld een warm grijze rok kunnen mixen met een top die felgeel is om het geel echt te laten opvallen.

color blocking zwart kleur


3. Experimenteer met onverwachte kleurencombinaties.
Een deel van wat color blocking zo'n populaire trend maakt, is dat het de deur opent naar leuke en ongebruikelijke kleurencombinaties. Combineer bijvoorbeeld je favoriete roze shirt met een fel gele broek.

color blocking fashion trend

Color blocking-look

Je kunt nog een stapje verder gaan en het color blocking totaal omarmen.

1. Kies tinten die bij je huidskleur passen. Kies kleuren die er goed uitzien op je huid.
De kleuren die het beste bij je passen, werken het beste op de ondertoon van je huid, die warm of koel is. Meer warme huidtinten zien er het beste uit in gedurfde, warme kleuren, terwijl koele huidtinten er beter uitzien in blauwe en lichtere tinten.

color blocking cool tint


Gek wellicht, maar probeer naar je polsaders te kijken als je niet zeker bent van je ondertoon. Als je aderen groenachtig lijken, heb je een warme ondertoon in je huid. Blauwe of paarse aderen duiden op een kille ondertoon. Lijken je aderen blauwachtig groen? Dan heb je een neutrale ondertoon en kun je praktisch elke kleur dragen.

2. Breng color blocking naar kantoor met een getailleerd pak en een fel overhemd.
Omdat color blocking gericht is op eenvoud, is het een perfecte trend om in je professionele looks op te nemen. Het dragen van een felgekleurde blouse of button-down overhemd bij je pak geeft je look een vleugje persoonlijkheid en is toch geschikt voor je werk. Kies je blouse op basis van de kleur van je pak en wat jou het beste staat. Als je bijvoorbeeld een marineblauw pak hebt, kan je blouse rood, roze, poeder blauw, geel, groen blauw, fuchsia of groen zijn. Je collega’s zullen versteld staan van jouw color blocking look!

color blocking suit  color blocking office

 

 

 

 

 

 

 

 


3. Draag verschillende tinten van dezelfde kleur voor een opvallend colorblock-effect.

Als je echt wilt opvallen, creëer dan een look van top tot teen met tinten van dezelfde kleur. Afhankelijk van de stukken die je draagt, kan deze look voor alles geschikt zijn, van een avondje uit tot een formele gelegenheid. Draag een koraal kleurige broek, een zalmkleurig overhemd, bruine schoenen en pompoen kleurige accessoires voor een nonchalante, coole look.

color blocking fashion

4.Kies opvallende accessoires zonder versieringen.
Bij color blocking draait alles om het creëren van strakke lijnen om je kleurkeuzes te laten zien. Je accessoires moeten eenvoudig en grafisch zijn en behoren voort te bouwen op je algehele look. Met een trendy tas bijvoorbeeld. Combineer een paars overhemd met een dikke blauw groene ketting of een brede riem om een shocking kleurencombinatie uit te proberen.

color blocking accessoires

5. Color block je nagels voor een subtiele manier om deze trend te proberen.
Om je nagels te colorblocken, lak je ze in een effen kleur en laat je ze volledig drogen. Gebruik vervolgens stukjes doorzichtige tape om je nagel in 3-4 secties te verdelen. Verf elke sectie een andere kleur. Trek de tape voorzichtig los en laat je nagels volledig drogen. Wanneer je je ontwerp maakt, kun je een zij-aan-zij patroon maken, of je kunt je nagels verdelen met een diagonale of zigzaglijn. Wees creatief! Als je wilt, kun je je nagels aflakken met een beschermende blanke lak. Vraag ernaar bij onze nagelstudio in Zandvoort!

color blocking nails

Color blocking @ Boudoir by Sara

Je kunt bij ons terecht voor verschillende toffe opties in deze color blocking trends. We zien bijvoorbeeld veel pakken in 1 kleur, super tof met een hoody eronder. Maak de look dan weer af met een gekleurde tas. Alle kleuren mogen en kunnen met elkaar gemixt. En niet alleen in felle kleuren, mix ook de pastel kleuren met elkaar. Wil je het toch iets minder kleur in de mix, maar hou je wel van fel? Kies dan de kleur zwart om mee te mixen. Zo eenvoudig kan color blocking zijn…

color blocking pink

 

Veel shop plezier!