27
Mar
Brow-Styling, wat is dat nou precies?

Brow-Styling, wat is dat nou precies?

Wat is nou precies een brow-styling?

 

Die vraag krijgen wij de laatste tijd zo vaak bij ons in de salon dat ik dacht laat ik er maar een blog over schrijven. Met goede duidelijke foto’s en een uitleg van begin tot eind van de behandeling.
Want de voor en na foto’s van deze behandeling zijn vaak verpletterend.

Een brow-styling is een behandeling waarbij het meeste uit je eigen natuurlijke wenkbrauw wordt gehaald. Er komt dus geen pmu (permanente make up) of microblading bij kijken. Ook worden er geen haartjes bijgeplakt zoals ze dat doen bij wenkbrauw extensions. Het gaat hier dus om een zeer natuurlijke wenkbrauw behandeling met als doel ‘het beste te halen uit jou eigen natuurlijke wenkbrauw’.

Om deze behandeling goed te laten zien met behulp van foto’s ben ik zelf (heel vervelend) als model gaan liggen bij Cora Klijn.
Cora Klijn is al jaren professioneel actief met wenkbrauwen. Ze is 25 jaar geleden begonnen met het zetten van PMU en is nu zeer gespecialiseerd in het maken van de PERFECTE wenkbrauw. Nu zijn mijn wenkbrauwen altijd wel goed bijgehouden dus het verschil is er wel, maar het verschil zal groter zijn als je nooit iets aan je wenkbrauwen hebt laten doen. Ook heb ik zelf een oude pmu op mijn wenkbrauwen zitten waardoor ik altijd wel iets van kleur heb.
Dit is de foto voordat we met de behandeling zijn begonnen.

De behandeling

Zoals je kan zien zijn mijn wenkbrauwen al iets in model, maar vrij licht van kleur (voor mij dan) er zit niet echt een duidelijke vorm in en ze zijn niet helemaal gelijk aan elkaar. Daar gaan we iets aan doen!!
Cora begint het met reinigen van mijn huid en het verwijderen van eventuele make up restjes van de dag…
Dan bespreekt ze met mij welke vorm wenkbrauw ik mooi vind, hoe ik me altijd opmaak en wat zij denkt dat het beste bij mijn gezicht past. Hieruit blijkt dat ik eigenlijk altijd mijn wenkbrauwen verkeerd teken. En ze laat me zien hoe ik dat voortaan beter kan doen. Van hieruit heeft ze een plan gemaakt om voor mij de mooiste wenkbrauwen te maken die bij mijn gezicht passen. Dit zal dus voor iedereen verschillend zijn…

Dan komt de verf erop! Dit is spannend, want je wilt natuurlijk dat dit de goede kleur is zodat je straks niet over straat gaat met veel te donkere wenkbrauwen waar jij je niet goed bij voelt. Ook dit wordt aangepast aan jouw wensen en er wordt gekeken wat mooi staat bij je huidskleur en je haarkleur.

Videospeler
 
 
 
 
 

Schrik niet…. Als de verf er vanaf komt is dit het resultaat!

Valt mee toch

Daarna is het de beurt voor de schaar… DE SCHAAR?? Ja ze gaat me wenkbrauwen knippen. En juist door het knippen van de wenkbrauwen worden ze voller en prachtig strak. Je hebt het gevoel dat er niks van je wenkbrauw overblijft, maar het tegendeel is waar.
Na het knippen is de Wax aan de beurt. Hiermee kan Cora heel strak te werk gaan, veel strakker dan met alleen epileren. Waardoor je wenkbrauwen straks als perfecte eye-catchers te voorschijn komen. En nee dit doet echt geen pijn!
De wax is speciaal gemaakt voor het gezicht en is niet schadelijk voor de huid.

Zoals je kan zien, ik verrek geen spier

Na het waxen wordt er nog her en der een enkele haar weggehaald dmv epileren om ze de finishing touche te geven.
En dan de kers op de taart… Er wordt een zachte creme op mijn wenkbrauwen aangebracht en er volgt een heerlijke massage.

Op het eind geeft ze me een aantal tips om thuis mijn wenkbrauwen op te maken. Dit is geen must, maar als je je wenkbrauwen extra aan wilt zetten is dit wel heel erg leuk om te horen, ze doet het voor en het resultaat mag er zijn…

 

 

De finishing touch

Ze gebruikt hiervoor de Brow-Extender van Divaderm, hier te koop in onze webshop. In de browser extender zitten hele kleine vezeltjes die de hele dag aan je wenkbrauw haartjes blijven kleven. Hierdoor worden je wenkbrauwen een stuk voller. Ook zit er een poeder in verwerkt om de ‘kale’ plekjes in je wenkbrauw op te vullen EN er is een serum aan toegevoegd zodat je haartjes ,bij regelmatig gebruik,  sneller aangroeien en je wenkbrauwen dus echt voller worden! En het werkt echt!!!

Ik ben super blij met het resultaat. Mijn wenkbrauwen zien er heel natuurlijk uit, maar wel heel strak en perfect gestyled. En ’s morgens scheelt het heel veel tijd. Ik hoef mijn wenkbrauwen de komende weken niet meer te tekenen en bij wakker worden een ze er meteen perfect uit!!
Om het altijd mooi en verzorgd te houden raadt Cora aan om het elke 6 weken bij te houden, dan blijven je wenkbrauwen mooi in vorm en zal de kleur niet helemaal vervagen. De behandeling duurt ongeveer 45 minuten en kost 29,50 euro.
Ben je overtuigd en wil je dit ook graag een keer proberen? Cora werkt elke woensdag en op afspraak in het weekend bij Boudoir by Sara op de haltestraat 33.
Voor een afspraak kan je het beste even naar Cora zelf bellen 0654640714.